STROKOVNE EKSKURZIJE

 

 

JAPONSKA in EXPO 2025 V OSAKI

 

26.4. do 5.5. 2025 – 10 dni

 

1 dan: LJUBLJANA – AZIJA

Zbor na letališču v Ljubljani in prijava na polet. Polet iz Ljubljane s presedanjem proti Japonski. Obrok na letalu.

2 dan: OSAKA

Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz v središče velemesta Osaka, kjer smo nameščeni v priljubljeni četrti Namba. Nočitev predvidena v hotelu Tabist Asiato Namba. Seveda, ker smo nameščeni v središču dogajanja bomo že prvi večer izkoristili za odkrivanje Shinsaibashi in Dotonbori predelov, dosegljivih kar peš.

3 dan: OSAKA in EXPO

Zajtrku bo sledil prevoz na razstavišče EXPO 2025. Osaka ni začetnica pri tej grandiozni prireditvi, saj je Expo gostila že 1970 in 1990. Tokrat je Osaka za osrednji moto izbrala slogan: “Designing Future Society for Our Lives”

Po obisku EXPA pa se bomo vrnili proti hotelu a najprej se bomo odpeljali še do mestne atrakcije v četrti Umeda. Tod kraljuje fantastična stolpnica UMEDA Sky, ki je arhitekturni biser, kot je tudi čudovit pogled z njenega vrha in razgledišča Kuchu Teien. Povratek v hotel in nočitev, oziroma obilo možnosti nočnega dogajanja v četrti.

4 dan: KYOTO

Po zajtrku bo sledil celodnevni izlet v Kyoto. Kyoto je bil najdlje v zgodovini Japonske prestolnica in ima posledično kaj pokazati. Idilično lociran v kotlini Jamaširo in kar s treh strani obdan z gorovjem in hribovjem. Rodovitna lega in naravne lepote pokrajine so že 794 leta privabile cesarja Kanmuja, da si je območje izbral za prestolnico in Kyoto od takrat ostaja kulturno središče dežele z ogromno šintoističnimi svetišči in budističnimi templji. Vsekakor bo naše pozornosti deležna nekdanja palača šogunov Tokugawa, obiskali bomo tudi svetišče boga riža (simbolno obilja in blagostanja) Fushim Inari, kot tudi budistični tempelj Kiyomizu Dera s staro romarsko vasico, kjer vseskozi poteka živahno trgovanje s suvenirji in kulinariko v zakulisju pa čudovita stara stavbna dediščina. Za konec bomo obiskali še Arashijama bambusov gozd, prav tako prelepa izkušnja našega izleta v Kyoto. Še pogled z vrha ogromne in vsenamenske centralne postaje Kyoto, kjer bo moč tudi kaj dobrega pojesti. Nazaj v Osako. Nočitev, ali po želji nočno odkrivanje v naši živahni četrti.

5 dan: OSAKA in NARA

Zajtrk in pričetek nove avanture v naravi. Obiskali bomo najprej sloviti osaški grajski kompleks, katerega tvori čudovit park in sistem obrambnih vodnih kanalov ter osrednja utrdba, ki dominira območju. Prvi kompleks na tem območju je dal postaviti daimjo Toyotomi Hideyoshi v zaključku 16.tega stoletja. Skozi nadstropja muzejskih etaž se bomo sprehodili, je pa tudi opcija uporabe dvigal. Z vrha se nad južnim delom Osake in po kanalih ter pritokih reke Yodo, odpira čudovit razgled. Nato se bomo odpeljali proti vzhodu, v središče prve stalne prestolnice – v Naro. Nara očara s svojimi parki in vrtovi, templji in svetišči. Najprej se bomo sprehodili po parku Nara, parku kjer kraljujejo sika jeleni in čudovito urejeno drevje, nasadi in zelenice. Nato se bomo podali k templju Todaiji s kipom velikega Bude iz 8. stoletja. Kip je zaščiten s konstrukcijo templja, ki je največja lesena tovrstna na Japonskem. Še k paviljonu Ukimido gazebo, ki kraljuje v parku na jezeru, nato pa še k zadnjem templju Kofukuji, ki je prav tako uvrščen na Unesco-v seznam svetovne dediščine. Nato povratek v Osako. Nočitev. (V ročno prtljago spakiramo za 3 noči, saj bomo zaradi logistike in potovanja z vlaki tako bolj okretni in ležerni na poti – mini kovček ali še bolje nahrbtnik).

6 dan: OSAKA – HIROŠIMA

Po zajtrku se bomo odpravili do postaje Šin-Osaka, kjer bo sledilo vkrcanje na šinkansen super hitri vlak v Hirošimo. Ob prihodu se bomo najprej odpravili do hotela in hranili prtljago. Sledil bo obisk spominskega parka atomske bombe (peš in s tramvajem). Odkrivali bomo pomnike katastrofe na otoku Yoshi: stolp ure, zvon miru, spominska grobnica žrtvam, spomenik Sadako Sasaki, ogenj miru, fontana miru in memorial miru – spomin žrtvam. Sledil bo obisk muzeja atomske bombe, nato pa bo prosto za kak nakup oziroma kaj za pod zob v obmorski Hirošimi. Nočitev predvidena v hotelu Sotetsu Fresa Inn Hirošima.

7 dan: HIROŠIMA in MIYAJIMA

Zajtrku bo sledila vožnja z vlakom v Miyajimaguči, kjer se vkrcamo na trajekt za otok Miyajima. Otok je znan po svoji svetosti, saj naj bi bil kar otok bogov – kamijev. Na njem kraljuje srnjad, a z našega vidika bodo posebne pozornosti deležna plavajoča vrata Torii in svetišče Icukušima. Otok je tudi neizmerna priložnost za kulinarično udejstvovanje (ostrige na vse načine, limonade, sladoledi, ribje palčke, momijiji, kraft piva in še marsikaj). Po želji in ob doplačilu možnost vzpenjače na vrh otoka. Priporočljiv izlet ob lepem vremenu. Po ogledih in prostem času za nakupe v butičnih trgovinicah pa sledi povratek s trajektom in vlakom nazaj proti hotelu. Še možnost večernega utripa v okolici hotela. Nočitev.

8 dan: HIROŠIMA – TOKIO

Zajtrk paketki in zgodnji odhod na železniško za superhitri vlak do Tokia. Ob prihodu sledi panoramska vožnja okoli kompleksa cesarske palače, nato do znamenite morske tržnice Tsukiji, kjer bo na voljo prosti čas in možnost zaužiti številne dobrote. Najprej se bomo sprehodili na orientacijskem ogledu, nato pa prosti čas za kosilo. Popoldan nadaljujemo z ogledi in sicer bo na našem programu tempeljska četrt Asakusa, kjer kraljuje tudi nakupovalna ulica Nakamise. Po ogledu templja in svetišča ter nakupovalne ulice še nekaj malega prosto za samostojna odkrivanja ali nakupe. Nato pa za vrhunec še do Tokyo Skytree, ki je z 634m višine najvišja zgradba Japonske, 2. najvišja Azije in 3.ja na svetu. Z razglednega nadstropja se odpre pogled preko celotnega tokijskega območja, kjer živi 40 milijonov ljudi. Namestitev v hotelu prevideno v Henn Na Tokyo Asakusabashi.

9 dan: TOKIO – OSAKA

Zajtrk. V kolikor bo čas dopuščal in bo odprt za javnost tudi sumo trening, potem bomo te orjake obiskali v času njihovih dnevnih vadb. Sumo je sveti ritual in nacionalni šport dežele. Odhod na železniško postajo in vkrcanje na super hitri vlak šinkansen za Osako. Prevoz v Osaki do hotela, kjer smo hranili glavno prtljago. Poberemo prtljago in še prevoz na letališče. Prijava in vkrcanje ter nočni let proti Evropi. Obrok na letalu.

10 dan: – LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Ljubljani.

 

Časovnica poletov:

26.4. LJU-IST 20:05-23:30

27.4. IST-KIX 02:00-19:00

4.5.   KIX-IST 21:55-05:00

5.5.   IST-LJU 06:45-07:55

 

Cena po osebi pri 35-40 osebah 2.645€  cena pri 25-34 osebah 2.775€

 

 

Odpovedni riziko po želji: 155€

Enoposteljna soba doplačilo po želji: 385 €

 

Ni vključeno: Napitnine 50 € po osebi. Vizum slovenskim državljanom ni potreben. Cepljenja niso potrebna.

 

V ceni je vključena namestitev v dvoposteljnih sobah, vsi navedeni prevozi: hitri vlaki, lokalni vlaki, metroji, trajekt, avtobusni prevozi s turističnimi avtobusi in poleti na trasi Ljubljana-Osaka-Ljubljana s pristojbinami, vsi ogledi z vstopninami po programu, vstopnica Expo (1x), nočitve z zajtrki v navedenih hotelih, slovenski vodja poti, asistenca Coris v tujini in osnovno nezgodno zavarovanje, organizacija potovanja.

 

DUBAJ – GRADBENI SEJEM BIG 5

Gradbeni sejem The BIG 5 ponuja odlično priložnost navezovanja poslovnih stikov in pregled najnovejših proizvodov in inovativnih tehnologij. Na sejmu se bo predstavilo več kot 2000 razstavljavcev in 60 držav sveta in se bo odvijal v Dubaju v času od 26. do 29.11.2024.

ČAS POTOVANJA 27. NOVEMBER DO 1. DECEMBER 2024

PROGRAM POTOVANJA

1.dan                LJUBLJANA-DUBAJ
Zbor potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na polet proti Dubaju. Pristanek v Dubaju, prevoz do hotela, namestitev, nočitev.
2.dan                DUBAJ
Po zajtrku prevoz do sejmišča (World trade center). Obisk razstavnih paviljonov. Povratek v hotel. Nočitev. Ob doplačilu možna večerja na dhow ladjici s plovbo po kanalu ob večerno osvetljenem mestu.
3.dan                DUBAJ
Po zajtrku prosto. Popoldanski ogled mesta, ki se je v nekaj desetletjih razvil iz pristaniškega mesteca v poslovno in komercialno središče arabskega polotoka. Po aveniji šejka Zayeda se bomo peljali mimo številnih poslopij, zgrajenih po zadnjih zapovedih arhitekturnega ustvarjanja, videli kako v resnici zgleda svetovno znani hotel Burj Al Arab, se pomudili na sloviti plaži Jumeirah, občudovali mošeje, videli šejkovo palačo in palačo Zabeel ter obiskali Dubajski muzej. Dubaj ima tudi predel s poslopji iz starih časov Al Bastakya, od koder se bomo sprehodili do ožine creek ter se z ladjico abra zapeljali po kanalu. Na drugi strani bomo obiskali souk začimb in zlata ter opazovali živahno vrvenje v pristanišču. Postanek za fotografiranje pri najvišji zgradbi sveta – Burj Khalifi ter obisk enega največjih nakupovalnih središč na svetu Dubaj Mall. Da pa bo dan popoln še postanek za ogled izjemnih dubajskih fontan. Povratek v hotel, nočitev ali ob doplačilu vzpon na Burj Khalifo in večerjo v odlični libanonski restavraciji s pogledom na fontane.
4.dan                DUBAJ
Po zajtrku prosto. Popoldanski izlet po puščavi z jeepi, ki jo bomo doživeli v vsej njeni veličastnosti in lepoti. Po vožnji čez sipine peska si bomo oddahnili v kampu, postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Počitek v arabskem slogu se bo podaljšal v večerjo, ki jo bo popestrila glasbena spremljava. Pozen povratek v hotel, nočitev.
5.dan                DUBAJ-LJUBLJANA
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče. Polet letala iz Dubaja do Ljubljane

CENA POTOVANJA po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi : 1099€

Cena vključuje: Letalski prevoz Ljubljana-Dubaj-Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljni sobi, prevoz letališče-hotel-letališče, 1 x prevoz do sejmišča in nazaj, poldnevni ogled Dubaja, izlet z jeepi v puščavo, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija potovanja. – Napitnine niso vključene v ceno, vodniku na poti 30€

Doplačila po želji:
– Vzpon na Burj Khalifo 65€
– Večerja v libanonski restavraciji Abd el Wahab- Souk Al Bahar 110€
– Večerja na Marina dhow ladjici s prevozom 85€
– Dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris 10€
 Enoposteljna soba 290€
– Zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja 61€

Opomba: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 plačnikov.

Cepljenje: Ni potrebno. Vizum: Ni potreben.
Program potovanja je pripravljen po pogojih hotelirjev in prevoznikov na dan 17.07.2024 Število mest je omejeno, rok za prijavo je 31.08.2024.

Ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva izstopa iz Dubaja.

                                                                                  

Munchen in ogled tovarne BMW OD82EUR ,2DNI OD 180EUR

Češka in ogled tovarne Hyundai in muzej ZETOR

CENA: OD185EUR  2 DNI BUS  PO NAROČILU

1.Dan: Odhod avtobusa iz LJUBLJANE-Dolgi most ob 03.30uri zjutraj Vožnja  naprej po avtocesti mimo Celja,Maribora  ter čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo.Možen postanek na Lopati in Šentilju. Vožnja po  avtocesti  do prehoda s Češko in naprej do Brna,Olomouca,Frydrek Misteka do NOŠOVIC. Strokovni ogled  tovarne HYUNDAI  z vodnikom ob 12.00 uri. Po ogledu,ki traja slabi 2 uri odhod nazaj proti BRNU. Namestitev v hotelu  ter prosto.Po želji rezerviramo večerjo v eni izmed pivnic(doplačilo)

 1. Dan: Po zajtrku se bomo odpeljali še do muzeja TRAKTORJEV ZETOR nato pa odhod v staro mestno jedro in skupen sprehod in ogled  kulturno zgodovinskih spomenikov kot so katedrala Sv.Petra in Pavla,muzej Moravske umetnosti,Masarykov muzej,,gledališče,cerkev Sv.jakoba ,kjer se nahaja tudi2 največja kostnnica -grobnica v Evropi (vstopnina doplačilo)… .Sledi prosto za individualne oglede in nakupe.Odhod proti Sloveniji v popoldanskih urah po dogovoru.

V ceno je vštet:  avtobusni prevoz, vse cestnine, parkirnine, dnevnice in nočitve 2 šoferjev,  vodenje po tovarni Hyundai, nočitev in zajtrk v hotelu3*, vodnik, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV in organizacija izleta.

Madžarska in tovarna  Suzuki

CENA: OD 180EUR   DVA DNI BUS PO NAROČILU

 

Madžarska in ogled tovarne Philips

Datum odhoda: PO DOGOVORU ALI NAROČILU

Cena: 160 EUR pri udeležbi najmanj 40 oseb ,140EUR PRI 30 OSEBAH

 

DUNAJ IN STROKOVNI OGLED  VETERNIC VIRI ENERGIJE

PO NAROČILU 1 DAN BUS 70 EUR  PRI UDELEŽBI 45 OSEB S STROKOVNIM VODENJEM OGLEDOM NA STOLPU PLANIRAMO   ZA DVA DNI DO BRATISLAVE 130EUR

OGLED TOVARNE TRAKTORJEV IN PRAZNIČNI STEYER ALI TOVARNA ZETOR BRNO

PO NAROČILU  BUS 1 DAN 100,00EUR

OGLED TOVARNE MOTORJEV APRILLIA ITALIJA

1 DAN BUS 70 EUR PO NAROČILU

MUZEJI FERRARI ,MODENA IN IMOLA

PO NAROČILU  BUS 2 DNI  195,00 EUR MIN45 OSEB,MINIMUM 30 OSEB 205EUR

 

 


 • Pišite nam na info@linda.si
 • tel: 04 252 17 56
  tel/ fax: 04 252 17 56
  GSM: 040 322 339 ali 041 518 638

  Turistična agencija Linda d.o.o.
  C. Staneta Žagarja 32
  4000 Kranj